28, 29 en 30 september de oogstfeesten van het noordelijk halfrond!

Op 28, 29 en 30 september toveren wij de Westergasfabriek in Amsterdam om tot een waar wijnparadijs. De voorbereidingen voor de vierde editie van Amsterdam Wine Festival zijn in volle gang. Tijdens deze editie staan de oogstfeesten van het noordelijk halfrond centraal.

Wijnmakers hebben maanden lang met veel liefde, aandacht en geduld gezorgd voor hun druivenstekken. Eind september is het eindelijk tijd om deze druiven te proeven en te plukken. Het Amsterdam Wine Festival viert dat de druiven veilig zijn binnengehaald en het proces van wijn maken kan beginnen. Traditionele wijnlanden als Frankrijk en Italië krijgen een prominente plek, maar ook minder bekende landen als de Verenigde Staten, Libanon, Georgië en Portugal zijn vertegenwoordigd. Op het festival zijn grote internationale en nationale importeurs vertegenwoordigd zoals Oud Reuchlin & Boelen, Vinites, Delta Wines, J. Bart en Verbunt wijnkopers.

Met het festival proberen wij het proeven van wijn voor iedereen toegankelijk te maken. Deze editie hebben wij meer dan 300 verschillende wijnen en een glas wordt al geschonken vanaf €3,-. Mocht je het iets gekker willen maken dan kan je op het festival ook kiezen voor een aantal exclusieve wijnen zoals een Petrus uit het topjaar 2000, met een prijskaartje van € 6.350,- of een Domaine La Romanee Conti – Le Montrachet 2010 voor €7.200,-. Op het festival kun je naast wijn een culinair food aanbod verwachten van top chefs en restaurants. Deze editie brengen we het food aanbod op een hoger level en kun je naast uitstekende wijnen ook food op een hoog niveau verwachten!

Verder worden er diverse workshops georganiseerd die de wijnkaart in je favoriete restaurant of de rijen met onbekende wijnen bij jouw wijnbar een stuk logischer maken. Daarnaast kun je diverse wijnboeren tegenkomen en al jouw vragen over wijn aan hem of haar vragen.

Of je nu beginner bent of een echte connaisseur, het Amsterdam Wine Festival is voor iedereen een dagje uit. Laat je dus verrassen en kom genieten van al het moois dat het noordelijk halfrond te bieden heeft!

Data en tijden:
– Vrijdag 28 september 15:00 – 01:00 uur
– Zaterdag 29 september 13:00 – 01:00 uur
– Zondag 30 september 13:00 – 22:00 uur

Locatie:
Gashouder, Westergasfabriek in Amsterdam.

Tickets