5 landen, 250 open wijnen, één wijnpaspoort

Kwaliteit, diversiteit en zo dicht mogelijk bij de bron. Dat zijn de belangrijkste speerpunten voor de samenstelling van ons wijnmenu. Op 16, 17 en 18 maart 2018 vieren we de oogstfeesten van het Zuidelijk halfrond. Met vijf wijnlanden en meer dan 250 verschillende open wijnen, is ook deze editie weer een heerlijke uitdaging om het wijnpaspoort te vullen. Van instapwijnen voor de gezelligheidsdrinkers tot unieke klappers voor de kenners. Het cliché voor ieder wat wils gaat ook bij Amsterdam Wine Festival op.

Met prijzen oplopend van 3 euro per glas tot 120 euro, kun je jouw wijnbeleving zo gek maken als je zelf wilt. Wit, rood, licht, vol, intens, stevig en krachtig. Dat zijn de segmenten waarin de verschillende wijnen zijn ingedeeld. Om een zo divers mogelijke kaart neer te zetten zijn we altijd op zoek naar onbekende druivenrassen, zoveel mogelijk verschillende regio’s en land specifieke wijnkarakteristieken. Wanneer het concept rond is gaan we aan tafel met de importeurs. Samen bekijken we hun wijnaanbod en bepalen we welk land dat aanbod het best vertegenwoordigd. Het uitgangspunt is om de kracht en expertise van iedere partner zo goed mogelijk uit te lichten. Op basis daarvan selecteren we de wijn en wijnhuizen. Zodra de selectie rond is, komen de wijnen onze kant op. Tijd om te proeven!

Onze proefpanels bestaan uit vrienden, teamgenoten en bekende sommeliers. Samen proeven we alle wijnen die binnenkomen en beslissen we welke flessen de eindstreep halen. Wat voor ons heel belangrijk is, is dat de wijnkarakteristieken van ieder land zo goed mogelijk tot hun recht komen. We willen graag dat bezoekers tijdens hun wijnreis verschil proeven tussen wijnen uit Argentinië en bijvoorbeeld Zuid-Afrika.

Behalve smaak is informatie en een goed wijnadvies tijdens het festival minstens zo belangrijk. Want hoe vind je als onervaren wijnreiziger in godsnaam je weg tussen al die verschillenden etiketten en namen? In het wijnpaspoort, vind je voor ieder land een begeleidend verhaal met informatie over de verschillende wijnhuizen, regio’s, grondsoorten en druivenrassen. Daarnaast krijgt ons barpersoneel een intensieve training bestaande uit online modules, proeverijen een wijnexamen en een uitgebreide briefing tijdens het festival.

Dit jaar pakken we vooral groots uit met Chili en Zuid-Afrika. Het transformatorhuis wordt omgetoverd tot een Zuid-Afrikaans wijnparadijs, waar je geniet van braai en wijnen van de hoogste kwaliteit. Behalve de smaakpapillen zetten we dit jaar in Chili ook het reukvermogen op scherp. Wat we precies gaan doen blijft nog heel even een verassing, maar verwacht een prikkelende beleving voor alle zintuigen.

Ga mee met ons op wijnreis en scoor nu je ticket voor ons festival in maart.