Dit was de maart editie Amsterdam Wine Festival 2018

Inmiddels is het alweer een week geleden dat duizenden bezoekers afreisden naar de Westergasfabriek in Amsterdam om samen met ons de oogstfeesten van het Zuidelijk halfrond te vieren. We geven toe, we hebben een klein beroep gedaan op jullie fantasie en inlevingsvermogen gezien de zomerse temperaturen van het Zuidelijk halfrond in ons koude kikkerland uitbleven. Het mocht de pret van Amsterdam Wine Festival echter niet drukken.

We kijken terug op een drukbezochte top editie waar oude en nieuwe elementen elkaar aanvulden. Zo lanceerden we dit jaar voor het eerst The Winemaker’s Dinners met top chef Ron Blaauw en wijnmaakster Rosana Lisa van wijnhuis Ramón Bilbao. In een intieme setting konden gasten van vrijdag t/m zaterdag aanschuiven voor een 4-gangen lunch of 6-gangen diner. We kunnen niet anders zeggen dan dat The Winemaker’s Dinners toch wel het culinaire hoogtepunt was van Amsterdam Wine Festival.

amsterdam-wine-festival-workshop-diner-masterclass

Naast culinaire versnaperingen was er wijn. Heel veel wijn. In de Gashouder kon je onder het genot van de beats van Sublime FM, Argentijnse, Chileense, Australische en Nieuw-Zeelandse wijnen ontdekken. Van stevige Malbec’s en Carmenère’s tot heerlijke Sauvignon blancs en frisse Vonkelwijn. Het was een feest om zoveel blije gezichten te zien, vrienden het glas te zien heffen en bezoekers nieuwe smaken en druiven te laten ontdekken. In het Transformatorhuis vertegenwoordigde D-Vine Zuid-Afrika en kon je genieten van al je favorieten uit Stellenbosch.

Minus drie graden Celsius weerhield drie dappere meiden niet om druiven te stampen tijdens het wijnfestijn. Ook Edwin Raben en Lotte Wolff waren van de partij en verzorgden met ontzettend veel enthousiasme de masterclasses en wijnquiz. We kunnen niet anders zeggen dat we alweer met heel veel plezier uitkijken naar september. Er staan een aantal grote verassingen op de planning, waar we je binnenkort meer over zullen vertellen.

amsterdam-wine-festival-wijn-maken

Voor nu willen we alle bezoekers, onze partners en natuurlijk het Amsterdam Wine Festival dreamteam bedanken voor hun komst, energie en inzet. Zonder jullie was het allemaal niet mogelijk geweest. Dank je wel en we zien jullie tijdens de oogstfeesten van het Noordelijk halfrond in september!