Een nieuwe editie een nieuw concept: Amsterdam Wine Week

Het is weer even stil geweest, maar dat betekent niet dat we op de achtergrond niets hebben gedaan. Na de Amsterdam Wine Festival – zuidelijk halfrond editie in maart hebben we bepaald niet stil gezeten. Ook komende weken zullen wij weer diverse onderwerpen uitlichten die in het teken staan van het organiseren van ons festival. Maar nu zullen deze onderwerpen niet alleen in het teken staan van Amsterdam Wine Festival, maar ook in het teken van ons nieuwe concept: Amsterdam Wine Week!

Voor we ons nieuwe concept verder uitlichten, willen we jullie eerst even meenemen naar het ontstaan van dit idee. Vanaf de start hebben we al op verschillende manieren onderzocht hoe we het Wine Festival op een breeder niveau kunnen aanpakken. Naast Amsterdam hebben we afgelopen tijd ook Londen en Antwerpen in overweging genomen. Tijdens een aantal bezoeken en het schetsen van plannen, kwamen we toch tot de conclusie dat wijn en Amsterdam internationaal gezien nog niet op de kaart staat. Vanuit hier zijn we dus weer terug gegaan naar de basis en hebben we ons het volgende gevraagd: “Hoe kunnen we, voor we eventueel internationaal willen uitbreiden, het potentieel vergroten in Amsterdam?”. Wist je namelijk dat in Nederland de meeste diversiteit aan wijnen worden geschonken wereldwijd? Ook hebben wij de afgelopen jaren diverse vragen gehad van Wine Spots, wijnliefhebbers en andere ge├»nteresseerde die graag meer met wijn en de stad willen doen.

Hieruit is Amsterdam Wine Week ontstaan, met meer focus op externe partijen en een internationale visie. Een visie waarbij Amsterdam de wijnstad van de wereld is. De stad met wijn vanuit alle uithoeken van de wereld. De stad waar alles te zien, ruiken en proeven is. De stad waar iedereen samenkomt, van kenner tot liefhebber, van wijnbar tot wijnboer en van importeur tot restaurateur. Een stad die de oogstfeesten viert in maart en september. Een stad met passie, lust en liefde voor de wijn.

Doormiddel van de Amsterdam Wine Week willen wij Amsterdam op de radar zetten als een belangrijke wijnstad. De week zal bestaan uit een programmering met wijnevenementen over de gehele stad. Van proeverijen bij de wijnbar op de hoek tot het Amsterdam Wine Festival als afsluiter van de week.

amsterdam-wine-week

Meer informatie kun je vinden op de website van Amsterdam Wine Week

En vergeet jezelf niet op aanwezig te zetten bij het Facebook event!