Het Amsterdam Wine Festival vindt tweemaal per jaar plaats op de iconische Westergas. Tijdens de oogstfeesten in maart, waar het zuidelijk halfrond centraal staat en tijdens de oogstfeesten in september waar het noordelijk halfrond centraal staat. De boeren vieren dan dat de druiven veilig zijn binnengehaald en het proces van wijn maken kan beginnen. Wij vieren dat met hen mee!

Data & Tijden

Vrijdag 20 maart | 15:00 – 01:00 uur
Zaterdag 21 maart | 13:00 – 01:00 uur
Zondag 22 maart | 13:00 – 22:00 uur

Locatie

Locatie: Westergas – Gashouder, Transformatorhuis & Leidinghuis
Navigatie adres auto: Q-Park, Van Bleiswijkstraat 8, 1051 DG Amsterdam

Wijnlanden

🇳🇿 Nieuw-Zeeland
🇦🇷 Argentinië
🇦🇺 Australië
🇿🇦 Zuid-Afrika
🇵🇪 Peru
🇨🇱 Chili
🇧🇷 Brazilië
En meer…

Beleving

Meer dan 300 open wijnen
Glas wijn al vanaf €3,- tot de meest exclusieve varianten
Workshops & masterclasses
Wineflights
Wijnfestijn met o.a. druivenstampen & wijnquizzen
Bands & live DJ
Top Chef’s koken gerechten uit de wijn producerende landen van het Zuidelijk halfrond.

Met meer dan 5.000 m2 aan wijnbeleving is Amsterdam Wine Festival het grootste wijnfestival van Amsterdam. Drie dagen lang kun je hier terecht om meer dan 300 wijnen per glas te proeven. In de Gashouder en het Transformatorhuis kun je kiezen uit een rijke selectie aan wijnen uit de diverse wijnlanden. Hierbij wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan bio-, biodynamische en natuurwijnen.

Het eten wordt bemand door lokale helden. Eten wordt toegespitst op de culturen uit de verschillende regio’s. Veel braai uit Zuid-Afrika, typische asado gerechten uit Zuid-Amerika, lam en mosselen uit Nieuw-Zeeland, Kangoeroe uit Australië in maart en in september staan er klassieke gerechten uit Frankrijk, Italië en Spanje op de kaart.

Naast het overvloed aan wijn en eten is er ook veel te beleven tijdens Amsterdam Wine Festival. Denk aan masterclasses onder leiding van de wijnmakers die worden overgevlogen uit de diverse landen. Druivenstampen en wijnquizzen in het Wijnfestijn. Cultureel entertainment zoals optredens van Argentijnse tango dansers of Franse Jeu de boule. En niet te vergeten de afsluiters van elke avond, een live band vanuit de diverse landen.

Ervaar het zelf en maak een wereldreis langs de verschillende continenten!