Van Zuid-Afrikaanse braai tot culinaire hoogstandjes van meester chef Ron Blaauw

Lekker eten en goede wijn. Daar gaat ons hart sneller van kloppen. Het is dus niet voor niets dat ‘food’ een minstens zo’n belangrijke rol heeft als wijn tijdens het Amsterdam Wine Festival. Onze overtuiging is dat wijn & spijs elkaar moeten versterken. Naast het zorgvuldig selecteren van de wijnen zit er daarom ook veel tijd in het vinden van de juiste food partners.

Deze editie staat in het teken van het Zuidelijk halfrond, wat betekent dat we tijdens het festival alleen maar wijnen en lokale specialiteiten uit Argentinië, Australië, Chili, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika serveren. Denk aan rijk gevulde empanadas, mals Argentijns rundvlees met chimichurri of probeer eens Zuid-Afrikaanse braai met een heerlijk glas Pinotage van D-Vine in het transformatorhuis. Gek op oesters? Deze slurp je het lekkerst weg met een glas bubbels bij de Vonkelbar. Met een Klönneplein vol spijs en 300+ wijnen in de Gashouder en het Transformatorhuis is er voor iedere smaak wat wils.

Dit jaar introduceren we ook een nieuw culinair element: The Winemakers Dinner’s. Een exclusief diner waarbij een internationale wijnmaker gekoppeld wordt aan een top chef. Deze editie neemt meester chef Ron Blaauw het menu voor zijn rekening en vliegt de Spaanse wijnmaakster Rosana Lisa van wijnhuis Ramon Bilbao speciaal over naar Nederland om onze gasten te vertellen over haar favoriete wijnen. Samen heeft het duo een zes-gangen diner en een 4-gangen lunch samengesteld met bijpassende wijnen.

“Maar Spanje is toch geen Zuidelijk halfrond?” Nee dat klopt. Maar op dit moment zijn de wijnboeren van het Zuidelijk halfrond druk bezig met druiven stampen en het verwerken van de oogst. Tijdens de oogstfeesten in september is het de beurt aan een wijnmaker van het Zuidelijk halfrond.

Wil jij aanschuiven in het Machinegebouw voor dit exclusieve diner of tijdens het festival nieuwe wijn-spijs combinaties ontdekken? Koop hier je tickets.