Wijnland: Italië

Italië is een geweldig wijnland met een enorme diversiteit. De Italiaanse zon zorgt voor mooie volle en rijpe smaken en de druivensoorten zorgen voor die frisse zuren om de wijnen die typische “Italian touch” te geven. Groot, gevarieerd en tegelijk ook onbekend. Misschien komt dat omdat de Italianen hun creativiteit niet altijd in de juiste marketingbanen weten te leiden. En er is meer dat Italië uniek maakt. Geen enkel ander land kan zich er op beroemen dat het wijnbouw heeft in letterlijk alle gewesten. In Italië is dat van het hoge noorden tot in het diepe zuiden.

amsterdam-wine-festival-italiaanse-wijn
amsterdam-wine-festival-italiaanse-wijn-eten

Een bekende wijnstreek in Italië is Chianti. Een wijnregio uit duizenden! Chianti is een van de meest bekende rode wijnen uit Italië. Het gebied is gelegen in Toscane, het stukje paradijs op aarde waar men struikelt over de spectaculaire vergezichten, de glooiende cipressenheuvels en de culturele erfgoederen. Deze mooie wijnen uit dit prachtige wijngebied mogen natuurlijk niet ontbreken op het Amsterdam Wine Festival.

We kunnen alvast verklappen dat we Italiaanse wijn zullen schenken van Fontanafredda. Fontanafredda is een van de historische wijnhuizen van de Langhe, en nog altijd een belangrijke producent van prestigieuze Barolo’s. De wijngaarden van Fontanafredda bevinden zich in de beste dorpen van de streek, Serralunga d’Alba, Barolo en Diano d’Alba, in het hart van de golvende heuvels van de Langhe. Zonder uitzondering bevinden ze zich op een hoogte tussen de 200 en 400, op een de beste gronden van de streek, op een bodem met een hoog gehalte van de bijzondere klei van de regio.

Verder staat dit land natuurlijk wereldwijd bekend om de Italiaanse keuken! Buon appetito! Voor Italianen is eten erg belangrijk! De Italianen houden van verse ingrediënten die de allerbeste kwaliteit hebben. Ook willen wij niets liever dan jullie dit te laten proeven samen met de beste wijnen uit Italië tijdens het Amsterdam Wine Festival 

Kom je ook Italiaanse wijnen proeven? Al vanaf €3,- per glas!

Koop nu je tickets inclusief glas!