Wijnland: Spanje

Wijnland Spanje  staat op de 3e plek van de grootste wijn producerende landen ter wereld! Met de grote diversiteit aan druivenrassen in het land en de daardoor heerlijke wijnen met totaal verschillende karakters, mag dit land niet ontbreken op het Amsterdam Wine Festival – Oogstfeesten Noordelijk Halfrond.

amsterdam-wine-festival-spanje-wijnland-map

Spaanse cultuur

💃🏾 FLAMENCO! 💃🏾 De flamenco wordt beschouwd als deel van de algemene Spaanse cultuur en is gedurende de tweede helft van de 19e eeuw ontstaan in het gebied dat ongeveer overeenkomt met de regio Andalusië. Naast de wijnen is de flamenco één van de belangrijkste culturele exportproducten! Durf jij het aan om bij Amsterdam Wine Festival – Oogstfeesten Noordelijk Halfrond de flamenco te dansen?!

TAPAS – Spaanse tapas zijn kleine hapjes en in Andalusië dienen ze traditioneel gezien als nuttig aperitiefje bij alcoholische drankjes. Eigenlijk kun je overal in Spanje wel een dorpje of stad vinden waar je kunt genieten van heerlijke Spaanse tapas! Uiteraard zal het tijdens het Amsterdam Wine Festival ook niet ontbreken aan de overheerlijke Tapas!

amsterdam-wine-festival-tapas

Spaanse wijn

RIOJA 🍇 Het bekende Spaanse Rioja-gebied ligt in de vallei van de Ebro en de naam is afgeleid van het riviertje dat de naam ‘Oja’ draagt. Rioja kreeg als allereerste in Spanje de ‘DO’-status in 1926 en in 1991 de eerste “DOC”-status! 🍷

Op het Amsterdam Wine Festival kun je diverse Spaanse wijnen vinden. Zo ook Vicente Gandia, uitgegroeid tot het grootste Spaanse wijnmerk in de Nederlandse horeca. Benieuwd naar het verhaal? Lees hier meer!

Enthousiast geworden? Koop snel je tickets voor het Amsterdam Wine Festival en geniet van alle lekkernijen wat Spanje te bieden heeft!

rioja-amsterdam-wine-festival