Voor de échte Bourgondiërs organiseert AWF de “Winemaker’s Dinners” in het Machinegebouw. Diners en lunches aan lange tafels, voor een select gezelschap van 140 gasten. Met dit nieuwe concept creëren wij een exclusief podium voor een internationale wijnmaker, welke gekoppeld wordt aan een top chef. Rosana Lisa van het vooraanstaande Spaanse wijnhuis Ramón Bilbao vliegt speciaal hiervoor in vanuit Spanje en zal met liefde en passie vertellen over haar favoriete wijnen. Dichter bij huis hebben wij meester chef Ron Blaauw gevraagd om de uitdaging aan te gaan en het menu voor zijn rekening te nemen.

Ron heeft in overleg met Rosana Lisa een zes-gangen diner en een vier-gangen lunch samengesteld, waarbij de gerechten in perfecte harmonie met de wijnen gaan. Verwacht culinaire hoogstandjes, uitzonderlijke wijnen en een unieke ervaring. Alle zintuigen worden geprikkeld door een combinatie van wijn, eten, licht, decor en muziek. Een absolute aanrader voor iedereen die zich op onvergetelijk wijze culinair wil laten verrassen!

Wijnmaakster Rosana Lisa
– Wijnhuis Ramón Bilbao

In 2014 is Bodegas Ramón Bilbao tijdens de International Wine & Spirits Competition verkozen tot beste Spaanse wijnproducent van het jaar! Bovendien werd de Gran Reserva uitgeroepen tot beste Rioja wijn. Het geheim van het Spaanse wijnhuis is om innovatie te combineren met oude Rioja tradities. Ramón Bilbao wordt daarmee beschouwd als één van de beste wijnproducenten ter wereld. Speciaal voor de Winemaker’s Dinners van het Amsterdam Wine Festival komt de wijnmaakster Rosana Lisa van het wijnhuis de wijnen presenteren.

Topchef Ron Blaauw

Als hoogst genoteerde chef in de Wine Life top 50 en als favoriete Gastrobar van Amsterdam Wine Festival was de link snel gelegd. Zijn bakermat ligt in Ouderkerk aan de Amstel waar Ron woont met vrouw Carla en drie kids en waar hij zijn eerste restaurant opende dat in 2006 zijn tweede Michelinster kreeg. In 2013 gooide Ron zijn Michelinster in de pan en bouwde zijn concept om naar Gastrobar. Amsterdam Wine Festival en Ron Blaauw slaan de handen in een met dit vernieuwende concept op culinair gebied de “Winemaker’s Dinners” Doel van Ron en AWF is genieten!

6 gangen Diner

Prijs: € 149,50,- per persoon
Menu: 6-gangen gecomplementeerd met de wijnen (incl. water)

Bonus: Een passe-partout voor het Amsterdam Wine Festival

Data & Tijden

Vrijdag 16 maart | 18:30 uur – 23:00 uur
Zaterdag 17 maart | 18:30 uur – 23:00 uur
Zondag 18 maart | 18:30 uur – 23:00 uur

4 gangen Lunch

Prijs: € 85,- per persoon
Menu: 4-gangen gecomplementeerd met de wijnen (incl. water)

Bonus: Een passe-partout voor het Amsterdam Wine Festival

Data & Tijden

Vrijdag 16 maart | 12:30 uur – 15:30 uur
Zaterdag 17 maart | 12:30 uur – 15:30 uur
Zondag 18 maart | 12:30 uur – 15:30 uur

Huishoudelijke mededelingen:

Zorg dat u uiterlijk op de genoemde aanvangstijd aanwezig bent. Alle gangen worden namelijk tegelijkertijd geserveerd voor de gasten.
Gekochte tickets worden niet retour genomen.
Het arrangement is inclusief wijn, water en koffie. Bij elke gang wordt een wijn geschonken en er wordt tevens tussendoor bijgeschonken. Het is echter niet zo dat u onbeperkt wijn kunt drinken.
De 140 stoelen zijn verdeeld over 6 lange tafels. Indien u meerdere tickets bestelt, worden deze gasten naast elkaar geplaatst. Wilt u naast gasten zitten die zelf andere tickets hebben gekocht? Geef dit aan in het aankoopproces of mail naar info@amsterdamwinefestival.nl o.v.v. “Winemaker’s Dinner”.

– De passe-partout tickets krijgt u een week voor het festival via de mail toegestuurd.

Locatie

Locatie: Westergasfabriek – Machine gebouw
Navigatie adres auto: Q-Park, Van Bleiswijkstraat 8, 1051 DG Amsterdam