Masterclass – Portugal

Masterclass Portugal

Vinho Verde, Arinto, Alvarinho. Het klinkt allemaal zo veel liever dan in de rest van de wereld hier in Portugal. Behalve dat het zo klinkt, maken de Portugesen de wijnen ook met zoveel liefde en dat proef je. Portugal is voor het Amsterdam Wine Festival misschien wel de ontdekking van het Noordelijk Halfrond. Wat een diversiteit in smaken, druivenrassen en gebieden heeft dit prachtige wijnland te bieden. Laat je onderdompelen en voel je voor een half uur een Portugees!

Portugal proeverij

Proef Portugal in het Leidinghuis. Onder leiding van een sommelier kun je 4 proefglazen uitsluitend uit Portugal proeven. Wat maakt dit land zo uniek? We kunnen het je uitleggen, maar niets is zo sterk als de ervaring. Ervaar de typische druivenrassen zoals Arinto en Alvarinho die veelvuldig worden aangeplant in Portugal.Ga mee naar de Duero en proef eens iets anders dan Port..

Facts:

Aantal personen: 7 - 20 personen per tasting
Kosten per tasting: €20,- per persoon
Duur: 30 minuten
Aantal wijnen: 4 exclusief uitgekozen wijnen uit Portugal

Het Leidinghuis

Verborgen in de twee halfronde uitbouwen van de Gashouder schuilt het Leidinghuis. Ontwerper Piet Hein Eek transformeerde deze bijzondere ruimte met originele details uit de fabriekstijd in een eigenzinnig appartement, voorzien van alle comfort. Deze plek hebben wij gereserveerd voor exclusieve workshops voor onze bezoekers.