Zorg dat je er bij bent volgende week

De afgelopen weken hebben we jullie meegenomen achter de schermen van Amsterdam Wine Festival. Van conceptualisering tot vergunningen en van marketing tot food & wine. Nog maar een paar dagen en dan is het eindelijk zo ver. Op 16, 17 en 18 maart komt alles samen en vieren we met jullie de oogstfeesten van het Zuidelijk halfrond in de Gashouder in Amsterdam. Benieuwd wat je precies kunt verwachten? Hier zijn de highlights.

Oogstfeesten

Tijdens de oogstfeesten vieren de wijnboeren dat de druivenoogst veilig is binnengehaald en dat het proces van wijn maken kan beginnen. Tijdens Amsterdam Wine Festival vieren we dat met hen mee. Maak kennis met de verschillende culturen, tradities en druivenrassen en dat allemaal onder één dak!

5000m2 aan wijnbeleving

Proeven, proeven en nog eens proeven. Met meer dan 250 verschillende wijnen en lokale specialiteiten uit Argentinië, Australië, Chili, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika toveren we de Gashouder, het Klönneplein en het Transformatorhuis om tot een wijnparadijs. Voor iedere smaak is er wat wils. Van heerlijke doordrinkwijnen tot exclusieve klappers.

The Winemaker’s Dinners

De echte bourgondiërs kunnen hun hart op tijdens de Winemakers Dinner’s in het Machinegebouw. Meester chef Ron Blaauw slaat de handen ineen met wijnmaakster Rosana Lisa van wijnhuis Ramon Bilbao. Ron heeft in overleg met Rosana Lisa een zes-gangen diner en een vier-gangen lunch samengesteld, waarbij de gerechten in perfecte harmonie met de wijnen gaan. Verwacht culinaire hoogstandjes, uitzonderlijke wijnen en een unieke ervaring.

Masterclasses & Workshops

Wil jij meer leren over wijn? Schrijf je dan in voor een masterclass of workshop. Kies jouw favoriete land en leer meer over druivenrassen, bodemsoorten en verschillende smaken. Benieuwd hoe je al die verschillende wijnen tijdens het festival het best kunt proeven? Schrijf je in voor de workshop ‘Hoe proef je wijn?’ en beleef het festival als een pro.

Entertainment

Zoals wij passie voor wijn hebben, heeft Sublime FM passie voor muziek! De dj’s van onze muzikale partner zorgen overdag voor ‘fresh jazzy sounds’ en elke avond staat er een live-act op het podium. De late uurtjes worden afgesloten met een flinke dosis energie en natuurlijk mag er gedanst worden!

Ben je nieuwsgierig geworden? Mooi! Beleef Amsterdam Wine Festival zelf en koop nu je kaartjes voor slechts €12,50 online in plaats van €16,50 aan de deur.